Gravidmassage kursus

Som gravid skal man i dag tage stilling til en lang række informationer og træffe mange valg – mentalt og praktisk. Men intet er mere kropsligt end en graviditet. Selve fødslen kræver også en række færdigheder, som kan være svære at tilegne sig udelukkende via informationer og samtale. Nyere forskning peger på, at den vigtigste periode i et menneskes liv er de 9 måneder i livmoderen. Alt der befordrer mor, befordrer også det lille liv kvinden bærer under sit hjerte.

Under graviditeten er massage derfor oplagt og dybt meningsfuldt til at få kroppen i tale, fordi den gravide gennem den dybe afslapning får nemmere ved at nå ind og mærke sin krops ønsker og behov. Kropsbevidstheden øges, og sansningen af kroppens rytme og signaler fordybes. Massagen afspænder krop og sind, og giver rum og ro til en dybere kontakt mellem mor og barn.

Udover at være fødselsforberedende kan massagen også lindre almindelige graviditetsgener som søvnløshed, hævede fødder og fingre, lægkramper, ødemer, bækken- og lændesmerter, hovedpine og fordøjelsesbesvær m.v.

En undersøgelse refereret i Journal of Psychosomatic Obstetrics & Gynecology fra 1999 påviste hvordan 26 kvinder, der modtog 20 minutters massage to gange om ugen i fem uger, oplevede og udviste mindre bekymring, bedre humør, bedre søvn og færre rygsmerter end en tilsvarende kontrolgruppe, der ikke havde fået massage.

På kurset lærer du de grundlæggende principper om gravidmassage. Du lærer 3 afslappende massager og får en række redskaber til at stimulere glæden ved den gravide krops frodighed og langsommelighed.

Mange af de teknikker, der undervises i, vil med fordel kunne benyttes i fx jordemoderkonsultationer eller i forbindelse med fødselsforberedelse.

Relevant anatomi indgår i kurset. Du udveksler massage med de andre kursister og får mulighed for at give en afslappende helkropsmassage til en gravid kvinde på den sidste kursusdag.

Forudsætninger: Kurset henvender sig primært til jordemødre, doulaer, massører og massageterapeuter, undervisere i fødselsforberedelse, sundhedspersonale, psykologer m.fl.

Praktiske oplysninger

Det er et 3 dags kursus (der undervises kl. 9-18 de to første dage, sidste dag kl. 9-15).

Undervisningen foregår i en afslappet atmosfære og skifter imellem teori og ”hands on”.  Du udveksler massage med andre kursister og får mulighed for at give en afslappende helkropsmassage til en gravid kvinde på den sidste kursusdag.. Medbring 2 lagener og et håndklæde.

Kurset oprettes efter interesse. Hvis du er interesseret, så skriv til mig på info@doula-akademiet.dk.

Husk at du også har mulighed for at hoste et kursus  selv;-) Det kræver et egnet lokale,  at du kan samle mindst 4 deltagere, og at du vil være min assistent under kurset (lægge krop til massage demonstrationer, hjælpe med at skaffe gravide til gratis massage den sidste dag, sørge for te/kaffe og snacks til pauserne, oprydning etc.) Til gengæld kan jeg tilbyde dig kurset til ½ pris.

Pris

Pris: 4.200 kr.  (inkl. kompendium, massageolie, kursusbevis samt kaffe/te frugt og nødder i pauserne).

Underviser:

Hannah Lind er bl.a. uddannet Nordlys Massageterapeut og Spædbørns- / børnebehandler, doula og akupressør med speciale i graviditet, fødsel og barsel samt de første vigtige år i barnets og familiens liv. Hun har arbejdet med gravide siden 2005 og undervist i gravidmassage som ekstern lærer på Nordlys Centret siden 2017. Holdt kurset i Skåne og Stockholm siden 2020.