Efterfødselsmassage kursus

Så er barnet kommet til verden.

Du har måske været med til fødslen – eller ikke…. Men hvis du er interesseret i post partum care – i mama care  =  family care – er dette kursus dybt meningsfuldt. Det handler kort fortalt om kernen i doula gerningen: ”Mothering the mother”.

Du får viden og redskaber til at støtte nye mødre i at rumme sig selv og dermed bedre rumme deres børn.

Hjælp til barselsperioden

Barselsperioden er jo en forunderlig, men også både følsom, udfordrende og krævende tid. Graviditeten, fødslen, at være blevet en familie samt den forstyrrede søvn tærer på den nybagte mors fysiske og psykiske ressourcer. Samtidig er det nyfødte barn helt afhængigt af, at mor grundlæggende har det godt. Jo bedre mor har det, jo bedre trives barnet og den dybe mor/barn-kontakt styrkes.

Sammenlignet med de fleste andre lande i verden er vi godt stillet mht. barselsorlov og retsstilling for gravide og barslende kvinder.  Samtidig er der et stigende antal kvinder, som føler sig ensomme og usikre i denne vigtige livsovergang. Massage er ideelt til kvinder i denne periode.

Lige som massage i graviditeten kan støtte kvinden i at føle sig gravid, kan massage i denne periode støtte kvinden ind i moderskabet.

Massage kan blive et ritual, som støtter kvinden til at komme dybt i kontakt med sin krop, sit hjerte og sine følelser. Du kan tilbyde en ny mor varme, kærlige hænder, så hun finder sit overskud til at nære og være med sit lille barn.

Du lærer:

  • om barselsperiodens fysiologi og psykologi
  • 3 anvendelige massager til nye mødre
  • Arvævsmassage efter sectio
  • om ”Barselsguldet” – konkrete redskaber og øvelser du kan give videre til den nyfødte mor, så hun kan give sig selv omsorg
  • enkle akupressur punkter til efterveer og stimulation af mælkedannelse og flow
  • at arbejde med din egen moderlige energi
  • du udveksler massage med andre kursister OG får inspiration til hvordan du kan anvende din ny viden

Forudsætninger:

  • Gravidmassage kurset eller babymassage kurset hos Hannah Lind
  • OBS: Hvis du ikke har taget et af ovennævnte kurser, men har anden massage erfaring og kendskab til fagområderne omkring graviditet, fødsel, moderskab og familiedannelse kan du skrive til Hannah Lind og forhøre dig om muligheden for at komme med på kurset alligevel.

Praktiske oplysninger

Det er et 3 dags kursus (der undervises kl. 9-18 de to første dage, sidste dag kl. 9-15). Undervisningen foregår i en afslappet atmosfære, hvor vi skifter imellem teori og ”hands on” øvelser. Du udveksler massage med de andre kursus deltagere.

Medbring 2 lagener og et håndklæde.

Kurset oprettes efter interesse. Hvis du er interesseret, så skriv til mig på info@doula-akademiet.dk.

Husk at du også har mulighed for at hoste et kursus  selv;-) Det kræver et egnet lokale,  at du kan samle mindst 4 deltagere og at du vil være min assistent under kurset (lægge krop til massage demonstrationer, sørge for te/kaffe og snacks til pauserne, oprydning etc.) Til gengæld kan jeg tilbyde dig kurset til ½ pris.

Pris

4.500 kr. pr. deltager (inkl. kompendium, massageolie, kursusbevis samt kaffe/te frugt og nødder i pauserne).

Underviser

Hannah Lind er uddannet Nordlys Massageterapeut, RAB, spædbørns-/ børnebehandler, akupressør og doula og kursusleder med speciale i graviditet, fødsel og barsel.

Jeg har masseret, behandlet og vejledt nye mødre siden 2005. Siden 2009 ansat som ekstern lærer på Nordlys Centret og har udviklet netop dette kursus til fagpersoner ved at forene massageterapeutisk ekspertise med mange års erfaring i at støtte nybagte mødre og familier.